Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

Arhiv obvestil

Filter
 • Ta veseli dan kulture

  3. december – Prešernov rojstni dan – takrat slavimo kulturo in umetnost.

  Če bi še živel, bi France Prešeren letos praznoval že 220. rojstni dan.
  Vsako leta tega dne že 20 let zažarijo kulturne ustanove po vsej državi. Odprejo svoja vrata in vas še posebej prijazno povabijo naprej. Odstrejo vam pogled na slike, vas sprejmejo med knjižne police, zaupajo vam skrivnosti zašepetanih stihov, vas zazibljejo na glasbenih valovih, presenetijo na gledaliških deskah in še in še.

  Pa letos? Letos je vse drugače. Kako kulturno bogato je bilo leto 2019 si oglej na

 • Tradicionalni slovenski zajtrk in dan slovenske hrane, 20. 11. 2020

  V petek, 20. novembra 2020 bomo že 10. leto obeležili Tradicionalni slovenski zajtrk, vendar bo projekt potekal drugače kot v preteklih letih.

  Učenci imate v obdobju pouka na daljavo priložnost, da izboljšate prehranske navade in vsak dan še pred začetkom pouka zajtrkujete. Vabim vas, da si na ta dan tradicionalni zajtrk pripravite sami – kruh, maslo, med, mleko in jabolko.

  Več informacij si lahko preberete na spletni strani https://www.nasasuperhrana.si/, kjer lahko dobite tudi informacije o lokalni slovenski hrani.

  Tjaša Hitti
  org. šolske prehrane

 • Popoldanske govorilne ure, 9. in 10. 11. 2020

  Spoštovani starši,

  obveščamo vas, da skupne popoldanske ure, predvidene 9. in 10. 11. 2020, zaradi pouka na daljavo odpadejo.

  V kolikor želite prejeti informacije o delu vašega otroka, s posameznim učiteljem ali razrednikom stopite v stik po e-pošti. E-naslovi so objavljeni v zavihku Učiteljski zbor.

  V primeru, da bo vaš otrok imel v času dela na daljavo pri posameznem predmetu kakšne težave, se najprej obrnite na učitelja predmeta, pri katerem ste težave zaznali. Pouk na daljavo bo uspešneje potekal, če bomo morebitne težave reševali sproti.

  Lepo pozdravljeni.

  ...

 • Odpoved tekmovanja Matemček

  Tekmovanje Matemček je do nadaljnjega odpovedano.
  Ko bo znano kaj več, bodo objavljena navodila.

  Aktiv matematike

 • 16. OKTOBER 2020 - Svetovni dan hrane

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V petek, 16. oktobra smo ljudje po vsem svetu obeležili Svetovni dan hrane.

  V 1. a razredu smo se na ta dan pogovarjali o zdravi prehrani, lakoti in pomanjkanju hrane v svetu in doma. V podporo zdravemu prehranjevanju smo petkov dan začeli z zdravim, lahkim, s prehransko bogatim in

  ...
 • ŠOLSKO TEKMOVANJE IZ ZNANJA ANGLEŠČINE ZA 8. RAZRED

  Šolsko tekmovanje iz znanja angleščine za 8. razred, ki bi moralo potekati 19. 10., je prestavljeno. Nov datum še ni določen.

  Maja Primožič

 • Svetovni dan učiteljev, 5. 10. 2020

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V avli naše šole nas je tradicionalno 5. oktobra pozdravil napis ob svetovnem dnevu učiteljev. Ob tem dnevu učenci obiščejo svoje učitelje in učiteljice na delovnih mestih. Izročijo nam ročno izdelane izdelke in nam voščijo ob našem stanovskem prazniku. Tudi letos je bilo tako, da smo bili učitelji in učiteljice na tak način deležni

  ...
 • Sostrski matematični raziskovalni tabor SMaRT 2020, 2.–4. 10. 2020

  Skupina učenk 8. in 9. razredov je v petek odšla na matematični raziskovalni tabor SMaRT v Bohinj. Učenke so preko delavnic spoznavale matematiko na drugačen način. Spoznale so ligaški sistem in tekmovale v igri povezav. Spoznale so tudi Feurbachovo krožnico in Napoleonov trikotnik, strategije reševanja nalog z vitezi in oprodami, šifrirale sporočila, barvale grafe, naredile origami kocko … Vrhunec tabora je bil matematični maraton, pri katerem so bile po celotnem domu nalepljene naloge za reševanje.

  Več v galeriji slik.

  Mitja Vatovec, vodja tabora

 • EVROPSKI TEDEN ŠPORTA , 23. – 30. septembra 2020

  Evropski teden športa je pobuda Evropske komisije za spodbujanje športa in telesne dejavnosti v Evropi. Poglavitni cilj je, spodbuditi najširši krog prebivalcev k redni telesni dejavnosti. Šport in telesna dejavnost sta pomembna za ohranjanje in krepitev zdravja. Evropski teden športa je v Sloveniji letos potekal med 23. in 30. septembrom 2020. Vanj smo se vključili tudi na OŠ Sostro. V tem tednu so bili učenci vsak dan telesno aktivni. Opravljali so različne športne naloge (tek, hoja v naravi, igre z žogo, ples, poligoni ipd.). Za uspešno opravljene naloge so učenci prejeli manjšo nagrado. S tem projektom učitelji upamo, da smo učencem približali šport in da redna športna vadba postane del njihovega vsakdana.

  Petra Florjančič
  koordinatorica projekta