Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

Arhiv obvestil

Filter
 • Planina nad Vrhniko in Ulovka, 803 m - torek, 16. 6. 2020

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Na zadnji izlet gorniškega krožka v tem šolskem letu smo povabili tudi starše. Izlet je bil popoldanski. Odpeljali smo se skozi Vrhniko do Zaplane, kjer smo imeli izhodišče. Po strmi poti smo se povzpeli do Koče na Planini nad Vrhniko (733 m). Počitek pri koči smo različno izkoristili: nekateri za igranje na

  ...
 • KOLESARSKI IZPIT za petošolce 2020

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V okviru prometne vzgoje smo učencem petih razredov omogočili opravljanje kolesarskega izpita. Ta je pogoj za samostojno vožnjo za vse otroke do 14. leta starosti.

  S teoretičnim delom izpita so učenci opravili že pred

  ...
 • ODPOVED  TABORA ZA UČENCE 8. RAZREDA

  Spoštovani starši,
   
  zaradi nastale situacije v zvezi z epidemijo koronavirusa so vsi domovi CŠOD zaprti.
  Tabor za učence 8. razreda je odpovedan.
  Ingrid Poniž,
  pomočnica ravnateljice
 • JANČE, 794 m, 23. 5. 2020

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V soboto, 23. 5. 2020, smo se po dvomesečni odsotnosti zaradi karantene, spet skupaj podali v hribe. Za majski izlet gorniškega krožka smo si izbrali najvišji vrh mestne občine Ljubljana – Janče.

  Na izhodišču se nas je zbralo 28 učencev in 4 vodniki oz.

  ...
 • TEHNIŠKI DAN ZA 9. RAZREDE: MERJENJA 2

  V petek, 22. maja 2020 bo potekal tehniški dan za 9. razrede z naslovom Merjenja 2. Vsa navodila najdejo učenci na strani FIZIKE, pod zavihkom TEHNIŠKI DAN 9. RAZRED. Pri drugih predmetih od 1. do 5. ure ta dan ni obveznosti. 6. ura in izbirni predmeti ta dan potekajo po urniku.

  Urška Šetina

 • TOM telefon – podaljšan čas delovanja

  Spoštovani,

  z 18. 5. 2020, ko se del učencev ponovno vrača v šolske klopi, starejši od 10 let pa še naprej ostajajo doma, TOM telefon podaljšuje čas delovanja, in sicer iz dosedanjih 8 ur (12.00-20.00) na 10 ur (10.00-20.00) dnevno.

  Z vami bi radi delili tudi razmišljanje predsednika TOM telefona dr. Alberta Mrgoleta o položaju in stanju otrok in mladostnikov ter njihovih staršev pred omenjeno spremembo. Razmišljanje je strnjeno v dva video prispevka, za otroke in za starše.

  Za starše:

 • Tehniški dan za 7. razrede: Risanje in arhitektura, 25. 5. 2020

  V ponedeljek, 25. 5. 2020, bo tehniški dan za 7. razrede: Risanje in arhitektura.

  TD bo sestavljen iz dveh delov. V prvem delu med 8.00 in 9.30 bodo sedmošolci risali pravokotne projekcije. V drugem delu bodo učenci spoznavali arhitekturno dediščino Ljubljane. Vsa navodila bodo objavljena v ponedeljek, 25. 5. 2020, ob 8 h zjutraj na spletni strani TIT.

  V okviru TD bodo učenci pridobili oceno, zato je udeležba obvezna.

  Jože Drab

 • NARAVOSLOVNI DAN ZA 8. RAZREDE

  V četrtek, 21. maja 2020 bo potekal naravoslovni dan za 8. razrede z naslovom PRVA POMOČ 2. DEL. Vsa navodila najdejo učenci na strani NARAVOSLOVNI PREDMETI, pod zavihkom NARAVOSLOVNI DAN 8. RAZRED. Pri drugih predmetih od 1. do 5. ure ta dan ni obveznosti. 6. ura in izbirni predmeti potekajo po urniku.

  učiteljice naravoslovnega aktiva

 • TEHNIŠKI DAN ZA 7. RAZREDE - ORIENTACIJA

  V sredo, 13. maja 2020 bo potekal tehniški dan za 7. razrede na temo ORIENTACIJA, ki bi moral potekati že na taboru.

  Vsa navodila najdejo učenci na strani TEHNIKE IN TEHNOLOGIJE, pod zavihkom TD ORIENTACIJA. Pri drugih predmetih od 1. do 5. ure ta dan nimajo obveznosti. Izbirni predmeti potekajo po urniku.

  Jože Drab

 • NARAVOSLOVNI DAN ZA 8. RAZREDE

  V sredo, 13. maja 2020 bo potekal naravoslovni dan za 8. razrede z naslovom PRVA POMOČ 1. DEL. Vsa navodila najdejo učenci na strani NARAVOSLOVNI PREDMETI, pod zavihkom NARAVOSLOVNI DAN 8. RAZRED. Pri drugih predmetih od 1. do 5. ure ta dan ni obveznosti. 6. ura in izbirni predmeti potekajo po urniku.

  učiteljice naravoslovnega aktiva

 • TEHNIŠKI DAN ZA 9. RAZREDE

  V sredo, 13. maja 2020 bo potekal tehniški dan za 9. razrede. Vsa navodila najdejo učenci na strani FIZIKE, pod zavihkom TEHNIŠKI DAN 9. RAZRED. Pri drugih predmetih od 1. do 5. ure ta dan ni obveznosti. Izbirni predmeti ta dan potekajo po urniku.

  Urška Šetina

 • NARAVOSLOVNI DAN ZA 7. RAZREDE

  V ponedeljek, 11. maja 2020 bo potekal naravoslovni dan za 7. razrede. Vsa navodila najdejo učenci na strani NARAVOSLOVNI PREDMETI, pod zavihkom NARAVOSLOVNI DAN 7. RAZRED. Pri drugih predmetih od 1. do 5. ure ta dan ni obveznosti. Razredna ura in izbirni predmeti pa potekajo po urniku.

  učiteljice naravoslovnega aktiva

 • Preizkus likovne nadarjenosti za učence, ki želijo nadaljevati šolanje na SŠZOF

  Tisti učenci devetih razredov, ki se nameravate vpisati na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo vas obveščam, da so na spodnji povezavi vsi podatki, ki jih boste potrebovali za opravljanje preizkusa likovne nadarjenosti.

  https://oblikovna.si/novice/preizkus-likovne-nadarjenosti-3/

  Srečno, Lea Cebe Podržaj

 • SVETOVNI DAN KNJIGE

  Ker se je v času, odkar smo doma, nabralo kar nekaj posnetkov slovenskih igralcev in drugih avtorjev, ki berejo pravljice, sva za vas zbrali nekaj povezav do teh posnetkov. Danes, 23. aprila, namreč praznujemo svetovni dan knjige, ki je običajno zaznamovan s številnimi kulturnimi dogodki. Ker se ne moremo srečevati v živo, vas vabiva, da si izberete kakšno od povezav, prisluhnete branju, se ob tem sprostite in uživate.

  Knjižničarki:
  Mojca Kastelic
  Jadranka Pavčič

  Priloga: 23. april - svetovni dan knjige ( 

  ...
 • Vpis v srednjo šolo

  Dragi devetošolci in spoštovani starši,

  včeraj ste prejeli mojo e-pošto z vsemi pomembnimi informacijami glede vpisa v srednjo šolo. Če je kdo izmed vas ni prejel, naj mi prosim piše na: Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  ...
 • ODPOVED UČNE EKSKURZIJE V SARAJEVO IN MOSTAR

  Ekskurzija v Sarajevo in Mostar, načrtovana v maju 2020, je zaradi trenutne situacije odpovedana. Izvedbo ekskurzije načrtujemo v marcu 2021. Upamo in želimo si, da bi nam takrat uspelo.

  Zahvaljujemo se vam za potrpežljivost in razumevanje.

  Natalija Panič

 • OBVESTILO ZA UČENCE 6. IN 9. RAZREDOV TER NJIHOVE STARŠE

  Pozdravljeni,

  Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport je v današnjem obvestilu za osnovne šole objavilo, da se nacionalno preverjanje znanja (NPZ) učencev v 6. in 9. razredu v šolskem letu 2019/2020 ne izvede.

  Ingrid Poniž,
  pomočnica ravnateljice

 • OBVESTILO – ŠPORTNI DAN, 1. do 9. RAZRED

  V torek, 14. 4. 2020, bomo izvedli športni dan od 1. do 9. razreda. Glede na situacijo, bo športni dan potekal na prilagojen način.

  Vsak učenec naj si po svojih željah in zmožnostih sam izbere športno aktivnost. Priporočamo vam naslednje aktivnosti:
  - Pohod, ki naj traja približno 3 ure. Priporočljivo je, da se pohoda udeležite skupaj s starši in naj poteka po znanih poteh. Npr. na bližnji hrib, lahko pa opravite pohod tudi po ravnini. Pred pohodom morate poskrbeti, da imate s seboj primerno opremo (obutev z nedrsečim podplatom, manjši nahrbtnik, pijačo, manjši prigrizek, rezervno majico, vetrovko, kremo za sončenje…).
  - Kolesarski izlet, ki naj traja 2 do 3 ure. Kolesarski izlet naj poteka v bližini domačega

  ...


© 2015
ikt@os-sostro.si
Osnovna šola SOSTRO
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si