Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

PRAVILA ŠOLSKE PREHRANE

Kaligrafija - umetnost lepopisja

Beseda kaligrafija - pisanje z lepimi, čitljivimi črkami, lepopisje označuje veščino lepega pisanja. V nasprotju s strojno obdelanim tekstom, kjer je napisani tekst brezoseben, je rokopis izrazito oseben.

Voščilo, lepa misel, priznanje ali vabilo - ročno izpisano s kaligrafskim peresom, z okrašeno prvo začetno črko inicialko in izdelano s posebno pozornostjo, prevzame vsakega, ki mu je namenjeno. Sporoča mu, da so pazljivo izbrane in oblikovane besede, napisane samo zanj. Umetnost lepega pisanja - kaligrafijo so v zgodovini obvladali le redki posamezniki, danes pa ponovno pridobiva na svoji veljavi.
Besede in misli, ki so prežete z nekakšno pravljično lepoto, naredijo globok vtis na tistega, ki so mu namenjene. Zaveda se, da ste se potrudili, si vzeli čas in jih napisali samo zanj.
Kaligrafsko pero nas kot čarobna paličica zaziba v harmonijo, razvija našo koncentracijo in vztrajnost, hkrati pa nam omogoči, da poleg sebe osrečimo tudi druge.
Čudovita zgodba o kaligrafiji - umetnosti lepopisja sega več kot tisočletje nazaj. Poznamo več vrst pisav. Mi se bomo naučili Italiko.
Delček te zgodbe bomo zapisali tudi mi.

KALIGRAFIJA za starše bo potekala tri ponedeljke, začnemo 25. 11. 2019 ob 18.00 uri v učilnici za zgodovino.

Naučili se boste osnovnih potez in elementov, malih in velikih črk, številk in ločil ter na koncu naredili svoj prvi kaligrafski izdelek.

Tečaj kaligrafije stane več kot 90 eur, za vas starše bo tečaj brezplačen, prispevali boste le 15 eur za material - pisne podlage, črnilo in kaligrafsko pero.

Seveda si pa v šoli želimo, da po lastni presoji prispevate namesto plačila tečaja v šolski sklad.

Prijavite se tako, da se vpišete v razpredelnico na tej povezavi (  ).

Lepo Vas pozdravljam.

učiteljica Tatjana Lazar

Vabilo (  pdf)