Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

PESEM SRCA – DOBRODELNI KULTURNI VEČER, 7. 2. 2018

_

slike v galeriji dejavnosti

V sredo, 7. 2. 2018, na predvečer slovenskega kulturnega praznika, je v dvorani Zadružnega doma Zadvor zaigrala pesem srca. Kulturni program so v celoto zvezali verzi Prešernove Zdravljice, ki so jo interpretirali učenci od 3. do 9. razreda. S pesmijo so nas po Sloveniji pospremili pevci mladinskega pevskega zbora, s plesom pa kar dve folklorni skupini, učenci vseh podružničnih šol in drugošolci s centralne šole. Zaigrala je trobenta, zaplesala baletka, v odmor pa smo se pevci vseh starosti »zarolali« s skupino Roca Rola. 

Ga. ravnateljica je podelila nagrade udeležencem prvega Šolskega Prešernovega natečaja in razglasila zmagovalce. Priznanje za najboljši literarni prispevek so prejeli Kaja Predalič, Lin Gombač in Lana Trtnik, za najboljši likovni prispevek pa Neža Likovič, Julija Vrečar, Klara Pestotnik Sedej, Inja Bandelj in Eva Grad Rome.
Vsi obiskovalci ste z nakupom vstopnic in srečk prispevali v šolski sklad OŠ Sostro. Umetniško sliko, ki jo je za šolski sklad prispeval Anton Kastelic, je za 100 evrov kupil predsednik ČS Sostro Janez Moškrič.

Katarina Leban Škoda