Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

VSE SE DA, dobrodelna kulturna prireditev Šolskega sklada OŠ Sostro, 12. 2. 2020

_

slike v galeriji dejavnosti

V sredo, 12. 2. 2020, smo slovenski kulturni praznik Prešernov dan počastili s pesmijo in plesom. V dvorani Zadružnega doma Zadvor smo se vrteli v lepšem svetu, naredili celo snežaka, s plesnimi koraki pozdravili življenje, zapeli prijatelju in vsem tistim ljudem, ki pojejo in plešejo in seveda mislijo dobro. Zbrane sta nagovorila ravnateljica šole ga. Mojca Pajnič Kirn in g. Miran Vene, predsednik šolskega sklada. S prispevki, zbranimi na prireditvi, bo šolski sklad tudi v prihodnje lahko pomagal pri uresničevanju malih sanj – pri prvih smučarskih zavojih, skoku v morje, obisku kino predstave in še čem.

Na prireditvi smo razglasili najboljše literate in likovnike letošnjega Šolskega Prešernovega natečaja. Posebno pohvalo je žirija namenila naslednjim učencem: Katji Metelko, Manci Končar, Taju Kranjcu, Maticu Ažmanu, Neži Likovič, Diani Popadić, Lani Bajc, Neji Šubelj, Tinkari Šubelj, Tamari Ulčar in Gašperju Habiču.
Nazadnje je v izvedbi združenega zbora učencev in učiteljev zazvenela Kreslinova pesem, naslovna skladba naše prireditve, Vse se da. Govori o sodelovanju, ki je marsikdaj most od nemoči do uspeha.
Za ozvočenje in osvetlitev sta tudi letos poskrbela g. Damjan Čuk in g. Matej Mušič, za kar se jima iskreno zahvaljujemo.

Jerneja Osredkar, Katarina Leban Škoda