Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

novice

JANČE, 794 m, 23. 5. 2020

_

slike v galeriji dejavnosti

V soboto, 23. 5. 2020, smo se po dvomesečni odsotnosti zaradi karantene, spet skupaj podali v hribe. Za majski izlet gorniškega krožka smo si izbrali najvišji vrh mestne občine Ljubljana – Janče.

Na izhodišču se nas je zbralo 28 učencev in 4 vodniki oz. učitelji spremljevalci. Vsak otrok je dobil darilo - majico našega PD Ljubljana Matica. Ko smo se poslovili od staršev, ki so otroke pripeljali na zborno mesto, smo se podali po cesti ob potoku Gostinca do razpotja. Čez mostič in strmo navzgor po kolovozu smo dosegli vrh hriba Kosivna ravan in taborniško kočo Breza. Po počitku smo nadaljevali vzpon in dosegli vrh Janč. Za vzpon smo potrebovali 2,5 h skupaj s počitki vred.
Po enournem počitku na travniku pred planinsko kočo, smo se še fotografirali z novimi majčkami, nato pa se po hribu Seten brdo spustili zelo strmo v dolino Gostince. Trikrat smo morali preskočili potok, nato pa po cesti spet prišli na izhodišče. Hoje 1,5 h. Kmalu zatem so starši prišli po svoje otroke.
Otroci so bili zelo veseli ponovnega druženja.

Jože Drab

Preizkus likovne nadarjenosti za učence, ki želijo nadaljevati šolanje na SŠZOF

Tisti učenci devetih razredov, ki se nameravate vpisati na Srednjo šolo za oblikovanje in fotografijo vas obveščam, da so na spodnji povezavi vsi podatki, ki jih boste potrebovali za opravljanje preizkusa likovne nadarjenosti.

https://oblikovna.si/novice/preizkus-likovne-nadarjenosti-3/

Srečno, Lea Cebe Podržaj

TOM telefon – podaljšan čas delovanja

Spoštovani,

z 18. 5. 2020, ko se del učencev ponovno vrača v šolske klopi, starejši od 10 let pa še naprej ostajajo doma, TOM telefon podaljšuje čas delovanja, in sicer iz dosedanjih 8 ur (12.00-20.00) na 10 ur (10.00-20.00) dnevno.

Z vami bi radi delili tudi razmišljanje predsednika TOM telefona dr. Alberta Mrgoleta o položaju in stanju otrok in mladostnikov ter njihovih staršev pred omenjeno spremembo. Razmišljanje je strnjeno v dva video prispevka, za otroke in za starše.

Za starše: https://youtu.be/upFud4ESgZY

Za otroke: https://www.youtube.com/watch?v=k2974bgjU-4

Teja Štefančič,
psihologinja - šolska svetovalna delavka

KNJIŽNICA

Drage bralke in bralci!

Na povezavi Šolska knjižnica sva pripravili novo stran VIRTUALNA KNJIŽNICA.
Tu boste našli povezave do različnih vsebin, ki bi vam morda koristile, ali se zdele zanimive.

knjižničarki Jadranka Pavčič in Mojca Kastelic