Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

KATALOG INFORMACIJ JAVNEGA ZNAČAJA

V torek, 14. 4. 2020, bomo izvedli športni dan od 1. do 9. razreda. Glede na situacijo, bo športni dan potekal na prilagojen način.

Vsak učenec naj si po svojih željah in zmožnostih sam izbere športno aktivnost. Priporočamo vam naslednje aktivnosti:
- Pohod, ki naj traja približno 3 ure. Priporočljivo je, da se pohoda udeležite skupaj s starši in naj poteka po znanih poteh. Npr. na bližnji hrib, lahko pa opravite pohod tudi po ravnini. Pred pohodom morate poskrbeti, da imate s seboj primerno opremo (obutev z nedrsečim podplatom, manjši nahrbtnik, pijačo, manjši prigrizek, rezervno majico, vetrovko, kremo za sončenje…).
- Kolesarski izlet, ki naj traja 2 do 3 ure. Kolesarski izlet naj poteka v bližini domačega kraja in po poznanih cestah. Priporočljivo je, da se kolesarjenja udeležite skupaj s starši. Pred odhodom morate preveriti, da imate brezhibno kolo. S seboj morate imeti kolesarsko čelado, priporočljivo pa je, da s seboj vzamete tudi manjši nahrbtnik, pijačo, manjši prigrizek, rezervno majico, vetrovko, kremo za sončenje...
- Tek, ki naj traja 1 uro. Priporočljivo je, da se teka udeleži še kateri od družinskih članov. Traso teka izberite sami, tek pa naj poteka po znanih poteh. Trasa teka mora biti nezahtevna in varna. Med tekom lahko menjate hitrost teka in kombinirate s hojo (fartlek – igra hitrosti). Na vsake toliko časa se ustavite, se izdihate in naredite gimnastične vaje (npr. raztezne vaje za noge). V odmoru med tekom si lahko izmerite tudi srčni utrip (ročno merjenje). Pred odhodom poskrbite, da imate primerno obutev (športne copate z nedrsečim podplatom) in oblačila vremenu primerna.

Priporočamo, da izberete dan, ki vam najbolj ustreza (dan prilagodite glede na ostale obveznosti in vreme). Športni dan lahko izvedete tudi v prihajajočem vikendu.
Pred pričetkom katerekoli športno aktivnosti se je potrebno dobro ogreti.
Upoštevati morate varnostna navodila proti širjenju virusa Covid 19, ki trenutno veljajo. Športne aktivnosti izvajajte izključno z družinskimi člani!

Ker je športni dan načrtovan za torek, 14. 4. 2020, ta dan ne boste dobili nobene zadolžitve pri drugih predmetih.
Veseli bomo, če nam boste poslali kakšen utrinek oziroma slikico iz vaše aktivnosti smile!
Želimo vam čim lepši športni dan!

Aktiv ŠPO