Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

NAGOVOR RAVNATELJICE

Kdor hoče videti, mora gledati s srcem. (Mali princ)

Poletje in brezskrbne počitnice so za nami. Šolo že polnimo z novo energijo in pripravljeni smo na nove izzive.

Posebej skrbno dobrodošlico namenjamo našim najmlajšim šolarjem, ki so prvič prestopili šolski prag. Ne bodite preplašeni, skrbeli bomo za vas. Bodite igrivi in radovedni, tako se boste lahko veliko naučili.

Tudi generaciji devetošolcev, ki se zadnje leto šolajo na naši šoli, bomo namenili veliko pozornosti. Učitelji vam bodo nudili široke možnosti in poti do znanja. Izkoristite jih, kajti le tako boste kar najbolje pripravljeni za nadaljnje šolanje. Učite se za življenje in ne le za šolo.

Tudi vsi ostali šolarji, potrudite se, izkoristite možnosti in priložnosti, ki vam bodo ponujene in izrazite svoje sposobnosti. Zaupajte vase, bodite vztrajni in skupaj bomo dosegli zastavljene cilje. Prijateljstvo in medsebojno sodelovanje zagotovo pripomoreta k dobremu učenju.

Spoštovani starši, tudi vi ste nepogrešljivi za šolo. Zaupate nam svoje otroke, skrbite za njih, jih vzgajate in s tem tudi učite, zato ste vselej dobrodošli v šoli. Še posebej pa takrat, ko morda ne veste, kaj storiti, ste zaskrbljeni in ne razumete naših odločitev ali opažate kaj, česar v šoli nismo zaznali, pridite v šolo. Z iskrenim pogovorom in doslednim izvajanjem dogovorjenega bomo naredili največ za vaše in naše šolarje.

Naj bo šola prostor za učenje in druženje. Spoštujmo se med seboj in ne dovolimo, da bi se kdo počutil nesprejetega ali nesrečnega. Naj bo naša skupna pot uspešna in prijazna, kjer ni prostora za kakršnokoli nasilje.

Srečno šolsko leto 2019/2020!

Mojca Pajnič Kirn, ravnateljica