Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

NAGOVOR RAVNATELJICE

Dragi učenci,
spoštovani starši,
cenjeni sodelavci!

Novo šolsko leto, nove naloge, nove obveznosti in tudi nove priložnosti, da si postavimo cilje, ki jih želimo doseči v tem šolskem letu.

Učenci, bodite vztrajni in zaupajte vase. Verjemite, da ste za nekaj nadarjeni in to uresničite.

Za oblikovanje otrokove osebnosti imata pomembno vlogo dom in šola, starši in učitelji. Če se te vloge med seboj povezujejo in dopolnjujejo, lahko za otroka naredimo največ, kar moremo. Starši dajete otrokom največjo ljubezen, ki mora biti takšna, da pomaga otroku odrasti in postati neodvisen. Učitelji otroke učimo in ob tem tudi vzgajamo. Za dobro vzgojo je potreben dober zgled in jasna pravila. Zavedati se moramo, da so otroci kot knjige iz katerih beremo in v katere pišemo. Od otrok zahtevajmo toliko, kolikor zmorejo. Pomembno je, da ugotovimo, ali so se pri svojem delu potrudili ali ne. Priznajmo jim uspeh in jih pohvalimo za njihov trud. Kadar pa otroci ravnajo narobe, je prav, da jim to tudi povemo in jih usmerimo na pravo pot.

Želim si, da bi znali in zmogli hoditi po skupni poti, da bi s prijaznostjo in doslednim opravljanjem svojih nalog pripomogli k podobi urejene, varne in prijetne šole, v kateri se da veliko naučiti.

Srečno vsem v šolskem letu 2018/2019!

Mojca Pajnič Kirn, ravnateljica