Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

Vozni redi

Najboljši mladi kolesar 2019 – državno tekmovanje, 17. 5. 2019

_

slike v galeriji dejavnosti

V petek, 17. 5. 2019, je bilo na Vranskem državno tekmovanje »Najboljši mladi kolesar«. Tekmovali so učenci do 12. leta starosti iz vseh slovenskih regij. Ljubljansko regijo in s tem AMD Moste sta zastopali dve ekipi naše šole, ki sta ju sestavljala po dva fanta in dve dekleti. 

Najprej je naše čakal preizkus v poznavanju cestno-prometnih predpisov, ki so ga reševali na računalnikih. Sledil je nekakšen prometni labirint na listu papirja. Na koncu je prišlo najtežje – spretnostni poligon. Letos je bil še posebno težak, morda celo bolj kot lani na evropskem tekmovanju v Budimpešti.
Na koncu se je izkazalo, da je še najmanj napak naredila spet naša prva ekipa in ponovno (že petič v zadnjih 7 letih) postala državni prvak. V ekipi so bili: Tinka Žakelj, Tjaša Kristan (obe 6.a), Žiga Lin Hočevar (6.b) in Matic Jager (5.a).
Tudi druga, mlajša ekipa ni bila slaba in se je s 7. mestom uvrstila v zgornjo polovico tekmovalnih ekip. Zanje je bila to dobra priprava na tekmovanje drugo leto. V ekipi so bili: Nežka Gartner (5.b), Manca Strah in Svit Hočevar ( oba 5.c) ter Taj Kranjec (5.a).
Žal so organizatorji na AMZS letos spremenili izbor za evropsko tekmovanje in gredo v Ženevo 4 najboljši posamezniki (2 dekleti in 2 fanta) in ne več ekipa. Kljub temu bomo v Švici prisotni, saj je bila med dekleti daleč najboljša Tinka, medtem ko je Tjaša na tretjem mestu prva rezerva.

Evropsko tekmovanje bo septembra 2019 v Ženevi v Švici. Seveda bomo takrat stiskali pesti za našo Tinko.

Mentor: Jože Drab