Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

Vozni redi

Slovensko planinsko orientacijsko tekmovanje 2019 – državno tekmovanje, 19. 5. 2019

_

slike v galeriji dejavnosti

V nedeljo, 19. maja 2019, je bilo v okolici Velenja in Šoštanja državno tekmovanje SPOT. Tekmovali so tako učenci kot tudi odrasli v različnih kategorijah, ki so se pred tem uvrstili na državno tekmovanje preko uspehov na regijskih tekmah. Našo šolo in Planinsko društvo Ljubljana Matica sta sestavljali ekipi mlajših (kategorija A) in starejših osnovnošolcev (kategorija B). 

Učenci so najprej pisali test iz poznavanja vsebin Planinske šole, nato pa šli na teren in skušali čim hitreje najti vse skrite kontrolne točke v naravi. Pot je bila kar dolga in zelo razgibana (večkrat gor – dol). večinoma je potekala po stezah in cestah in le redkoma po brezpotjih. Na nekaterih kontrolnih točkah so ekipe lahko dobile dodatne točke, če so znale vozle, prvo pomoč, zavarovane rastline ali orientacijo.

Naši dve ekipi sta bili odlično na poti in našli vse kontrolne točke. Mlajše »Medvedke« (Nikolina Ugrin, Tajda Štepic, Lea Senica – vse 6.b, Taja Bertalanič, 6.c in Zarja Čibej, 6.a) so sicer začele slabo, dolgo iskale prvo točko, nato pa jim je šlo vse bolje in bolje. Zato je njihovo 4. mesto v kategoriji A odlično.
Več težav so imele »Izgubljene račke« (Zala Sešek, Nuša Slapar, Kaja Nemanič, Ela Tkalec, Tjaša Sterle - vse 8.a). Ne s kondicijo in časom v katerem so opravile s progo, temveč z (ne)znanjem, ki jih je stalo kar precej mest na končni lestvici. Osvojile so 11. mesto v kategoriji B, z malo več znanja pa bi bile lahko okoli 5. mesta. A imajo še eno priložnost drugo leto.

Mentor: Jože Drab