Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

Vozni redi

Prešernov dan

 

_

slike v galeriji dejavnosti

V petek, 7. 2. 2020, so imeli učenci Osnovne šole Sostro malo drugačen šolski dan. Začel se je ob osmih v matičnih učilnicah, in sicer s pogovorom o kulturnem bontonu in zgodbi o Romeu in Juliji. Sledila je kulturna prireditev, na kateri so svoje talente pokazali marsikateri učenci. Med drugim smo slišali klavirsko skladbo učenke in prisluhnili trobenti, prireditev pa so še bolj popestrili učitelji z recitacijo Zdravljice, piko na i pa ravnateljičina recitacija magistral. Letos praznujemo veliko obletnic umetnikov, npr. okroglih 220 let Prešernovega rojstva, le-te so bile rdeča nit na dogodku.

Sedmošolci so se po prireditvi z avtobusom odpeljali v Narodno galerijo, kjer so imeli voden ogled in delavnice. Učenci osmih in devetih razredov so si v Zadružnem domu Zadvor ogledali predstavo Romeo in Julija, ki je bila prestavljena v sodobni čas.
Po predstavi so se učenci razporedili na različne delavnice. Učenci osmih razredov so izdelali in se igrali igro spomina z motivi iz zgodbe o Romeu in Juliji ter izdelovali lesene srčke. Devetošolci so se udeležili tekme med Romei in Julijami ter likovne delavnice, kjer so slikali motive iz Shakespearjevih del.

Lara Matos in Erazem Čučulović