Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

Vozni redi

KOKOŠ 670 m – 6. izlet gorniškega krožka letos, 8. 2. 2020

_

slike v galeriji dejavnosti

Letošnja zima res ni naklonjena ljubiteljem zime. Tako smo morali sankaški izlet, planiran za februar odpovedati in najti drug cilj. Odločili smo se za primorski hrib Kokoš, kjer je bilo za ta čas dokaj toplo in brez nevšečnega vetra.

Pred šolo se nas je zbralo 42 otrok in štirje spremljevalci: vodnikom Domnu, Andreji in meni se je tokrat pridružil učitelj Blaž, kar je zelo razveselilo učenke četrtih razredov.
Z avtobusom smo se zapeljali v kraj Lokev, ki je znana po pršutarni. Mi smo šli v drugo smer ter se sprva položno nato pa dokaj strmo vzpeli na naš vrh. Za pot smo potrebovali slabo uro in pol. Na vrhu smo se eno uro nastavljali toplemu soncu, se igrali in si v koči privoščili večinoma čaj ali kakšno dobroto za pojest.
Sestopili smo po mejnem grebenu in nekajkrat zakorakali tudi čez mejo v Italijo. S strme poti smo videli Lipico in Jadransko morje, v daljavi pa celo zasnežene Julijske in Karnijske Alpe. Pot je kar prehitro pripeljala do našega avtobusa na mejnem prehodu in vsi veseli smo se vrnili nazaj v Ljubljano.

Mentor Jože Drab