Skoči na glavno vsebino

Galerija dejavnosti

V petek, 28. 10. 2022, smo se učenci 5., 6. in 7. razredov podali v kino Komuna. Po ogledu mladinskega filma Gajin svet 2, ki nas je navdušil še bolj od prvega dela, so nas obiskali igralci in režiser filma. A to še ni bilo vse. Prižgale so se kamere novinarjev in pred nami se je odvrtela podelitev nagrade zlata rola, ki jo podeljujeta Kolosej in Društvo slovenskih filmskih ustvarjalcev. Razveselili smo se avtogramov glavne igralke Ume Štader in njene sestre iz filma, Neže Smolinsky, nam najbolj poznanega igralca Jurija Zrneca in zaslužnega za ta film: režiserja Petra Bratuša. Novinarke smo za kratek čas ujele v pogovor Umo in Nežo ter g. Bratuša. Nekaj utrnikov je v nadaljevanju …

KLARA: UMA, ZAKAJ SI SE PRIJAVILA NA AVDICIJO?
UMA: V bistvu se nisem prijavila sama, ampak me je Enej (v filmu igra mojega najboljšega prijatelja) povabil in sem si rekla, zakaj pa ne. Nisem si mislila, da bom dobila glavno vlogo.

KLARA: KOLIKO ČASA SI VADILA BESEDILO?
UMA: Nisem ga vadila npr. tri ure skupaj, ampak vsak dan malo.

TIA: UMA IN NEŽA, KATERI PRIZOR V FILMU VAMA JE BILO NAJTEŽJE ODIGRATI?
UMA: Ko sva z Maticem v ravnateljevi pisarni in ga moram prepričati, da ni kriv za dogodek, za katerega so ga obdolžili. Najtežje zato, ker je bilo zelo dolgo besedilo, v ravnateljevi pisarni pa zelo vroče.
NEŽA: Najtežje mi je bilo odigrati ljubezen na prvi pogled, ker sem imela svojega fanta, in nisem vedela, kako naj ljubezen odigram z igralcem v filmu. Ampak moj nasvet, ki vam ga lahko dam, je tak, da si predstavljajte, da pred vami stoji oseba, ki jo imaš rad, in potem vam bo veliko lažje.

TIA: UMA, NAM ZAUPAŠ KAKŠNO SMEŠNO PRIGODO IZ FILMA?
UMA: Običaj pri snemanju je, da zadnji dan vse igralce, ki prvič igrajo v filmu, polijejo z vodo. Ker smo snemali na morju, me je režiser Peter B. porinil v vodo.

TIA: KATERI PRIZOR TI JE BIL NAJBOLJ VŠEČ?
UMA: Ko sva bila z Maticem cel dan v Woop parku in sva lahko cel dan skakala. Všeč mi je bil pa tudi prizor, ko sem se vozila z vodnim gliserjem.

KLARA: STE KAKŠEN PRIZOR MORALI POSNETI VEČ KOT PETKRAT?
UMA: Res nisem štela, ampak smo absolutno kakšen prizor posneli več kot petkrat.

TAJDA: KAKO PREMAGAŠ TREMO PRED SNEMANJEM?
UMA: V bistvu nisem imela treme. Najboljše je, da kar začneš in ko posnameš prvo sceno, te ni več tako strah. Potem gre samo še navzgor.

TAJDA: S KOM SI SE MED SNEMANJEM NAJBOLJ POVEZALA?
UMA: Najbolj sem se povezala s tistimi, s katerimi sem bila največ časa, torej s Petrom, Nežo, Enejem, Sebastijanom (ki igra očeta), Ajdo (Sebastijanovim novim dekletom). Bilo je res zabavno.

TAJDA: KDO TE JE NAJBOLJ PODPIRAL PRI SNEMANJU?
UMA: Pri snemanju me najbolj podpirajo moji prijatelji.

TAJDA: NA KAJ SI V SVOJEM ŽIVLJENJU NAJBOLJ PONOSNA?
UMA: Na svojega psa. Res, najraje ga imam, ime mu je Sky in je bele barve.

BRINA: NEŽA, KAJ NAJRAJE POČNEŠ V PROSTEM ČASU?
NEŽA: Najraje čas preživljam s svojimi hišnimi ljubljenčki in jih peljem na sprehod. Rada pa tudi kuham. Najrajši kuham iz ruske kuhinje.

BRINA: NEŽA, KATERI PREDMET V ŠOLI TI JE BIL NAJBOLJ VŠEČ?
NEŽA: V gimnaziji mi je bila najbolj všeč slovenščina, ker sem imela super učiteljico, najmanj pa matematika.

BRINA: KAJ BI ZA KONEC SVETOVALI NAM, ŠOLARJEM?
NEŽA: Za konec bi povedala, da verjemite vase, ne glede na vse, se morate najbolj potruditi v šoli.

Novinarke: Tia, Klara, Tajda, Brina in Zoja iz 6. b

  • Bili smo v gajinem svetu

 

Današnjih ogledov: 1
Skupno št. ogledov: 37.912

Dostopnost