Skoči na glavno vsebino

Galerija dejavnosti

Na OŠ Maksa Pečarja v Črnučah je bilo regijsko tekmovanje ljubljanskih osnovnošolcev o prometu. Tekmovanje je potekalo na treh ravneh: poznavanje cestno-prometnih predpisov, spretnostna vožnja na poligonu ter pravilna in varna vožnja v prometu v okolici šole, ki je prireditev organizirala.
Tekmovanja so se udeležili tudi štirje učenci naše šole. Na poligonu so bili med najboljšimi, tudi predpisi jih niso delali preglavic. Več težav so imeli pri vožnji v prometu, ko pogosto niti niso vedeli, kje so nabrali negativne točke. Prav tako jim je težave delalo prepoznavanje poteka trase. Pozna se, da naši otroci niso vajeni vožnje po mestnih ulicah.
Kljub temu je ekipa OŠ Sostro dosegla odlično drugo mesto, Nina Kralj (6.c) pa bronasto medaljo med posamezniki. Tajda Grčman (6.b) je bila osma, Maks Vidmar enajsti in Domen Penko (oba 6.a) petnajsti. Zmaga in s tem kolo na zadnji fotografiji je ostalo v domači šoli v Črnučah. Nič kaj presenetljivo, saj so njihovi tekmovalci že prej trenirali na trasi tekmovanja. O (ne)poštenosti ne bi izgubljali besed.
Naši tekmovalci so bili med najmlajšimi in bodo lahko nastopili še trikrat do konca 9. razreda. Naslednje leto obljubljajo revanšo …

Mentor Jože Drab

  • Kaj veš o prometu, 24. 5. 2023

 

Današnjih ogledov: 1
Skupno št. ogledov: 37.913

Dostopnost