Skoči na glavno vsebino

Galerija dejavnosti

Tudi na OŠ Sostro so potekale posamezne delavnice v namen projekta Tedni vseživljenjskega učenja. Devet dejavnosti se je izvajalo ali bilo izvedenih. Devet mentoric se je potrudilo, da je bilo v tem času učenje še bolj zanimivo in pestro.
Učiteljica Maša je svoje znanje in veščine delila z nadobudnimi mladimi vrtnarji. Z učiteljico Katjo smo pospravljali pred svojim pragom ter obnavljali znanje o ločevanju odpadkov. Učiteljica Mateja je z učenci gojila lep odnos do slovenske kulture. Z njo so peli narodne in ponarodele pesmi, kuhali, mešali, zabelili ter poskušali prave žgance. Da učenci niso ostali žejni, so z učiteljico Urško pripravili bezgov sirup, s katerim so se sladkali dobra dva tedna. Za dodatno razgibavanje je skrbela učiteljica Petra. Ko gre za gibanje, so učenci, predvsem mlajši, vedno navdušeni. Učiteljica Martina je poskrbela, da so mlajši poslušali glasove starejših ob branju knjig. Z njimi so se tudi pogovarjali o branju in vsebini, ki so jo prebirali. Lepa pisava, prav posebna, kaligrafska je vrlina učiteljice Tatjane. Otroci so se z veseljem posvetili črkam in črtam, da so nastali krasni izdelki. Nekam pa je potrebno svoje znanje izliti in čudovite črke zapisati. Učenci šestih razredov so si z učiteljico Saro v Papirnici Vevče ogledali, kako izdelujejo papir. Ne le tam, tudi na naši šoli potekajo kemijski procesi. Pod budnim očesom učiteljice Zale so starejši učenci kemijske poskuse prikazali nadobudnim mlajšim učencem.
Učenci OŠ Sostro so spoznali mnogo novega in uporabnega znanja. Ob tem so krepili svoje sposobnosti in širili obzorje. Slovenija, učeča se dežela, je moto projekta in temu sledimo tudi na naši šoli.

Urška Oven, koordinatorica TVU na OŠ Sostro

 

Današnjih ogledov: 1
Skupno št. ogledov: 37.913

Dostopnost