Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

Arhiv obvestil

Filter
 • Uradne ure v času poletnih počitnic

  Uradne ure v tajništvu so vsak delovni dan med 8:00 - 12:00.

  Šola bo zaprta od 24. 7. do 15. 8. 2018. V tem obdobju ni uradnih ur.

  Tajništvo šole

 • Spodnje meje izbirnega postopka za šole, ki so omejile vpis

  Spoštovani devetošolci in starši!

  Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport so objavljene spodnje meje izbirnega postopka za šole, ki so omejile vpis:

  http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje
  /ss/vpis/2018/spodnje_meje_1.kroga_22.6..doc

  Objavljena so tudi prosta mesta za drugi krog izbirnega postopka:

  http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/podrocje
  /ss/vpis/2018/mesta_za_2._krog_DOKONCNO_22.6.xls

  Veliko uspeha na nadaljni poti.

  Mojca Kastelic

 • Nagradni izlet za nagrajence prvega Šolskega Prešernovega natečaja, 20. 6. 2018

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V sredo, 20. 6. 2018, so nagrajenci prvega Šolskega Prešernovega natečaja odšli na potep v Deželo slovenskih ljudskih pravljic, kjer so se s pesmijo odkupili divji babi, za las ušli povodnemu možu Sluzoslavu, si v žerjavici spekli malico in popili čarobni napoj. Dobro opremljeni so se

  ...
 • DRUŽENJE PO GORNIŠKO, 18.6.2018

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Na deseti, zadnji gorniški izlet v tem letu smo povabili tudi starše gornikov. Pravzaprav ni bil čisto pravi izlet, bolj druženje.
  V ponedeljek popoldne smo se dobili v Mostecu, obdarili najbolj zagrizene s praktičnimi nagradami za redno udeležbo in sodelovanje v krožku ter se v lahkem tempu odpravili na Šišenski hrib. Od tam smo se "zapodili" še na Rožnik. Učenci so se okrepčali z

  ...
 • 1. b na sladoledu

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Že več let starši prispevate v šolski sklad in z zbranimi sredstvi podpirate naše osnovnošolce. Letos so se prošnji v največjem številu odzvali starši 1.b razreda, zato smo prav te učence nagradili s poletno osvežitvijo, sladoledom.

  Andreja Miklavčič

 • UNESCO: MODER STOL – NEKDO MISLI NATE, 18. 6. 2018

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Naša šola je v okviru UNESCO šole vključena v nacionalni projekt z mednarodno udeležbo, v projekt MODER STOL - nekdo misli nate. 

  To je projekt mreže Unesco šol, ki želi mlade in manj mlade povezovati s sicer zelo uporabnim vsakdanjim predmetom – stolom. Stol ponazarja strpnost, modrost, sodelovanje med generacijami, solidarnost,

  ...
 • Poseben dogodek 5. c, 14. 6. 2018

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Učenec Matej je že aprila predlagal, da bi sošolke in sošolce za končni dogodek letošnjega šolskega leta, in hkrati svoj rojstni dan, ata z vozom in konji zapeljal po Sostrem. Navdušeni so predlog sprejeli, dodatno pa so se razveselili, ko jih je sošolec Jaša pogostil s sladoledom, saj tudi on ta mesec praznuje. 

  To popoldne si bomo vsi zapomnili.
  Ob tem se Mateju in

  ...
 • OŠ SOSTRO SREBRNO in BRON V RITMIČNI GIMNASTIKI, 14. 6. 2018

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Ritmične gimnastičarke, ki na šoli vadijo pod okriljem ŠD AS Ljubljana, so imele Zaključni nastop in se pomerile tudi na tekmovanju. Na nastopu so se predstavile 4 vadbene skupine centralne šole ter skupina, v kateri vadijo dekleta podružničnih šol in s tem pokazale kako raste znanje ritmične gimnastike. Naslednji dan so

  ...
 • Eko beri in Zeleno pero, 5. 6. 2018

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Dne 5. 6. 2018 je potekala slovesnost ob svetovnem dnevu okolja. Prireditev je bila na Gospodarskem razstavišču pod okriljem Društva Planet Zemlja. Šola je na prireditvi pripravila razstavo na temo Eko beri ter dobila naziv Planetu prijazna šola. Na dogodku so bila podeljena tudi državna priznanja v pisanju novinarskega ekološkega članka Zeleno pero.

  Učenki Veronika

  ...
 • UNESCO – NACIONALNI PROJEKT MENJAJ BRANJE IN SANJE

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Tudi letos smo sodelovali v 6. nacionalnem Unesco projektu Menjaj branje in sanje. Projekt poteka kot organizirana izmenjava knjig, opremljenih s posvetili, mislimi ali s citati. Osnovni cilj projekta je vzbuditi večje zanimanje za branje in knjigo med mladimi. Poleg tega je vodilo projekta tudi izboljšanje medsebojnega sporazumevanja in

  ...
 • Vabilo na 3. sestanek Sveta staršev OŠ Sostro, 6. 6. 2018

  Spoštovani člani in članice Sveta staršev,

  vabim vas na tretji sestanek Sveta staršev OŠ Sostro v šolskem letu 2017/18, ki bo

  v sredo 6. 6. 2018 ob 18.00 v jedilnici šole.

  Predlagam naslednji dnevni red:
     1. Pregled in potrditev zapisnika drugega sestanka Sveta staršev v šolskem letu 2017/18.
     2. Potrditev delovnih zvezkov za šolsko leto 2018/19.
     3. Poročila predstavnikov staršev (pobude, pohvale, vprašanja).
     4. Razno.

  V primeru, da se vabilu ne morete odzvati, vas prosim da odsotnost sporočite v tajništvo OŠ Sostro na naslov Ta e-poštni naslov je zaščiten proti smetenju. Za ogled potrebujete Javascript, da si jo ogledate.

  ...
 • Seznam šol z omejitvijo vpisa v 1. letnik za šolsko leto 2018/19

  Spoštovani starši in devetošolci! Na spletni strani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport je objavljen seznam šol, ki bodo omejile vpis v 1. letnik za šolsko leto 2018/19.

  Seznam najdete na povezavi:
  http://www.mizs.gov.si/fileadmin/mizs.gov.si/pageuploads/
  podrocje/ss/vpis/2018/SOLE_Z_OMEJITVIJO_VPISA_28.5..doc

  Lep pozdrav Mojca Kastelic

 • MASTERS TURNIR V NAMIZNEM TENISU NA OŠ SOSTRO, 28. 5. 2018

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V ponedeljek, 28. 5. 2018, se je v veliki šolski telovadnici odvijal 2. masters turnir v namiznem tenisu, na katerem so svoje spretnosti pomerili najboljši igralci namiznega tenisa na naši šoli. Po napetih dvobojih je prvo mesto usvojil Bor Brodnjak, 4.c, drugo mesto je zasedel Aljoša Fašun,

  ...
 • GOLICA, 1835 m – 27. 5. 2018

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Maja meseca vsako leto Golico nad Jesenicami prekrijejo beli cvetovi narcis. Takrat je najlepši čas za obisk te gore. Tudi mi pri gorniškem krožku smo jo. 

  Avtobus nas je odložil na Planini pod Golico. Najprej smo premagali blatno pot skozi gozd in po dveh urah dosegli lepo Kočo na Golici. Po počitku smo v ključih zagrizli v strmino in dosegli mejni greben z Avstrijo in po njem prišli zložno

  ...
 • DRŽAVNO TEKMOVANJE LOGIČNA POŠAST, 19. 5. 2018

  V soboto, 19. 5. 2018, je na Osnovni šoli Sostro potekalo Državno tekmovanje Logična pošast. Našo šolo je zastopalo 21 učencev, ki so se odlično odrezali. Kar 2 naša učenca sta prejela zlato državno priznanje in to sta MAKS LUNAČEK GOLTES IZ 2. A IN VAL BAJC IZ 7. A razreda. 7 učencev je osvojilo srebrno državno priznanje in to so TOMAŽ MATOS iz 1. C, JULIJA ŠTEPIC iz 2. A, IZABELA EVELIN ROZMAN iz 2. C, LOVRO SMREKAR iz 3. A ,MARIJA KRALJ iz 3. B, ŽIGA ČIBEJ iz 4. B in ZALA ŠUBELJ iz 7. B. Ostali učenci so prejeli priznanje za sodelovanje.

  Vsem tekmovalcem iskreno čestitamo!!!

  Anja Divjak, koordinatorica tekmovanja Logična pošast

 • Državno planinsko orientacijsko tekmovanje, Komen – 20. 5. 2018

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V Komnu na Krasu in v okolici se je v nedeljo, 20. maja 2018 odvijalo državno planinsko-orientacijsko tekmovanje. Udeležile so se ga najboljše ekipe iz regij, med njimi tudi dve ekipi iz naše šole, ki sta zastopali tudi Ljubljano oz. Planinsko društvo Ljubljana Matica.

  Tekma je bila zahtevna, saj sta nas zarasli kraški teren

  ...


© 2015
ikt@os-sostro.si
Osnovna šola SOSTRO
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si