Osnovna šola SOSTRO

Cesta II. grupe odredov 47
1261 Ljubljana Dobrunje
tel. 01 527 25 10
tajnistvo.os.sostro@guest.arnes.si

Arhiv obvestil

Filter
 • TA VESELI DAN ANTIKE, 3. 12. 2019

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Na Prešernov rojstni dan, 3. decembra 2019, smo obiskali kulturni hram Cankarjev dom. Vstopili smo v vznemirljivi svet starogrške znanosti in tehnologije razstave IDEJA, znanost in tehnologija antične Grčije. Stari Grki so verjeli, da so njihove ideje navdihnjene od

  ...
 • KDOR NE BERE, GA POBERE, 27. 11. 2019

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Učenci IP literarni klub in retorika so obiskali 35. slovenski knjižni sejem v Ljubljani, kjer so se sprehodili med knjižnimi novostmi ter si ogledali gledališko-glasbeno predstavo Martin in Gregor ali od junaka do bedaka. Martin Krpan, utelešenje moči, zdrave pameti

  ...
 • DOBRODELNA AKCIJA »ZA OTROŠKI NASMEH«, 2. - 9. 12. 2019

  _

  plakat akcije

  Pred nami je mesec december, ki je poleg bleščečih luči, radostnega vzdušja, sladkih grižljajev ter drugih dobrot, tudi mesec raznovrstnih dobrodelnih akcij po Sloveniji. Naša šola se je pridružila dobrodelni akciji Rdečega križa Ljubljana z naslovom "ZA OTROŠKI NASMEH".

  V tednu od

  ...
 • BOŽIČNO-NOVOLETNI BAZAR

  Dragi starši,

  veseli december že trka na vrata in tako kot vsako leto vas tudi letos vabimo na
  BOŽIČNO-NOVOLETNI BAZAR, ki bo 4. 12. 2019 ob 17.30 v šolski avli. Praznično vzdušje nam bo pričaral pevsko-recitacijski nastop naših učencev. V nadaljevanju druženja boste lahko kupili unikatne voščilnice in izdelke izpod ustvarjalnih rok naših učencev. S tem boste nagradili njihov

  ...
 • Državno tekmovanje Matemček, 23. 11. 2019

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V soboto, 23. 11. 2019, je na OŠ Sostro potekalo državno tekmovanje Matemček za učence osnovnih in srednjih šol. Tekmovanja se je udeležilo preko tristo mladih.

  Urška Oven, organizatorica tekmovanja

 • Tek na Kristalno palačo-Step Up Alive, 16. 11. 2019

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V soboto, 16. 11. 2019, smo se s kar 35 učenci udeležili teka na Kristalno palačo. Učenci so morali premagati kar 10 nadstropij in na presenečenje vseh je s preizkušnjo v kategoriji najmlajših učencev (letnik 2009 in mlajši)

  ...
 • JANČE 2019 – planinsko-orientacijsko tekmovanje, 10. 11. 2019

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Na Martinovo nedeljo se je na Jančah in v okolici odvijala prva regijska tekma v planinski orientaciji v tem šolskem letu. Udeležilo se jo je tudi 5 ekip z naše šole. Ekipe so morale pokazati znanje iz planinskih vsebin - pisale so teoretični test, izdelovale vozle, prepoznavale zaščitene rastline in ukrepe ob prvi pomoči. V naravi

  ...
 • KALIGRAFIJA ZA STARŠE

  Kaligrafija - umetnost lepopisja

  Beseda kaligrafija - pisanje z lepimi, čitljivimi črkami, lepopisje označuje veščino lepega pisanja. V nasprotju s strojno obdelanim tekstom, kjer je napisani tekst brezoseben, je rokopis izrazito oseben.

  Voščilo, lepa misel, priznanje ali vabilo - ročno izpisano s kaligrafskim peresom, z okrašeno prvo začetno črko inicialko in izdelano s posebno pozornostjo, prevzame vsakega, ki mu je namenjeno. Sporoča mu, da so pazljivo izbrane in oblikovane besede, napisane samo zanj. Umetnost lepega pisanja - kaligrafijo so v zgodovini obvladali le redki posamezniki, danes pa ponovno pridobiva na svoji veljavi.
  Besede in misli, ki so prežete z nekakšno pravljično lepoto, naredijo globok vtis na tistega, ki so mu namenjene.

  ...
 • Razstava učencev krožka "USTVARJALNE DELAVNICE", 11. 11. 2019

  Vljudno Vas vabimo na odprtje razstave učencev krožka "USTVARJALNE DELAVNICE", v ponedeljek, 11. 11. 2019, ob 16.30 uri v šolsko avlo.
  Dela do ustvarjali v šolskem letu 2018/2019.

  Mentorica krožka Lea Cebe Podržaj

 • Ljubljanski maraton 2019, 26. 10. 2019

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  Sobotnega teka 24. Ljubljanskega maratona se je tudi letos udeležilo lepo število sostrskih osnovnošolcev. Najmlajši učenci (1. - 2. razred) so pretekli 600 m, učenci od 3. do 5. razreda 1350 m in najstarejši 1800 m. V prijetnem vzdušju smo uživali v športnem

  ...
 • EKSKURZIJA V LEGOLAND IN STUTTGART (20. – 22. 9. 2019)

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V petek, 20.9.2019, smo se v zgodnjih jutranjih urah odpravili na dolgo pot proti Legolandu in Stuttgartu. Po dveh daljših postankih smo končno prispeli do težko pričakovanega Legolanda. Tam smo se srečali z morskimi psi, skati in pisanimi tropskimi ribicami. Zgradili smo svoj lego nebotičnik, v džungli občudovali divje živali in krotili zmaje.

  ...
 • VELIKA OZAVEŠČEVALNO-ZBIRALNA NAGRADNA AKCIJA »PRINESI STARE BATERIJE«

  Velika ozaveščevalno-zbiralna nagradna akcija odpadnih prenosnih baterij in akumulatorjev »Prinesi stare baterije«, ki je potekala na območju Mestne občine Ljubljana, je zaključena. V sklopu akcije je sodelovalo 38 prijavljenih ljubljanskih osnovnih šol, svoje stare baterije so prispevali tudi posamezniki. V času med 1. in 20. oktobrom 2019 so na ta način zbrali dobrih 14,5 ton starih baterij, od tega se je na šolah ali za šole zbralo skoraj 11 ton, ostala količina (3,5 ton) pa ni bila namenjena posamezni šoli in so jo posamezniki v tem času oddali na javne zbirne točke akcije. Naša šola je zbrala 322,7 kg majhnih in 30,1 kg velikih baterij. S tem smo se uvrstili na 9. mesto.

  Kljub temu,

  ...
 • Rezultati natečaja ob mednarodnem dnevu jezikov

  Z učenci, ki so nadarjeni na področju tujih jezikov, smo sodelovali na natečaju ob mednarodnem dnevu jezikov, 26. 9. 2019. Natečaj je potekal preko združenja učiteljev angleškega jezika IATEFL.

  Naloga za učence v osnovni šoli je bila pisanje na samolepilne listke (post-it notes) in sicer o tem, kaj bi jim rekel angleški jezik, če bi lahko govoril z njimi. Bilo je kar nekaj originalnih idej, izbrane pa so objavili na svoji spletni strani. Med izbranimi je tudi post-it naše Lare Matos iz 9. c. Čestitke!

  ...
 • Petkov živžav, 18. 10. 2019

  _

  slike v galeriji dejavnosti

  V petek, 18. 10. 2019, je bilo v času podaljšanega bivanja na hodnikih rumene stavbe živahno. Učiteljice so nam pripravile različne delavnice, na katerih smo se zabavali in uživali. Pokukajte v naš živžav.